03
A JEOL Kft. hosszú ideje elkötelezett a környezetvédelem területén. A termékértékelésünket 2002 óta energia, erőforrás, helytakarékosság figyelembevételével végeztük környezetbarát termékek fejlesztése érdekében. Ezeket a berendezéseket úgy tervezték, hogy csökkentsék a környezeti terhelést a termékciklus minden egyes fázisában: az anyagok beszerzése, gyártása, forgalmazása, üzemeltetése, ártalmatlanítása és újrahasznosítása során.
Ebben az évben a JEOL (EUROPE) SAS két méhcsaládot teleptett, mellyel a méhek megmentéséhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez szeretnénk hozzájárulni.
A méhek telepes halálának magas aránya növekszik: már 30% minden tél után, melynek fő okai a rovarirtók, az élelmiszerhiány és a betegségek terjedésében találhatók.
A beporzás révén a méh a biológiai sokféleség megőrzésében és az élelmiszer-erőforrásokban jelentős szerepet tölt be, mely a növényi fajok 80% -át érinti a földön, táplálékunknak több mint 1/3 a beporzástól függ.
A két kaptárt a JEOL (Europe) SAS Croissy-sur-Seine kertjében, március 21-én telepítettük. A méhek április 6-án érkeztek és a kirajzás megkezdődött (a videón látható). Várjuk a mézet, amelyet betakarítunk és megoszthatunk.

> JEOL  környezetvédelmi tevékenység